Säkerhet för identitets- och åtkomsthantering – en framgångsfaktor för digital omvandling

Secure Identity &Access Management (IAM) är avgörande för framgångsrik digital transformation.

Under de kommande åren kommer organisationer att fortsätta att förlita sig starkt på digital transformation, vilket innebär att moln-, fjärrarbete och IoT-processer kommer att bli allt viktigare. Detta har konsekvenser för cybersäkerhetsprocesser och kontroller, liksom behovet av säkra IAM-lösningar (Identity &Access Management). I det här blogginlägget kommer vi att titta på konsekvenserna av digital transformation för företag och presentera dig för några av fördelarna med IAM.

Digital transformation är omvandlingen av företag för att fullt ut utnyttja fördelarna med digitalisering. Genom att utnyttja digital teknik som artificiell intelligens, dataanalys och molntjänster kan företag förbättra produktiviteten, komma in på nya marknader och få en konkurrensfördel. Men digital transformation utökar också attackytan för cyberbrottslingar, eftersom mer företagsdata lagras online och därför är sårbar för hackerattacker.

Omfattande digital omvandling innebär också expansion av attackytor

Den utbredda användningen av DevOps-metoder innebär att IT-utveckling och infrastrukturhantering måste arbeta närmare varandra. När allt kommer omkring inkluderar IT-infrastrukturer också mjukvaruprocesser. Sådana förändringar innebär att cybersäkerhetsprocesser och cybersäkerhetskontroller måste uppdateras vid implementering av IT-styrningskrav. Detta gäller särskilt identitets- och åtkomsthantering (IAM) – särskilt när det gäller att skydda privilegierade identiteter och åtkomsträttigheter. Det nära samarbetet mellan DevOps och säkerhet är en av de viktigaste faktorerna för att den digitala omvandlingen ska lyckas. Eftersom IT-säkerhet inte är ett hinder, utan en möjliggörare för innovation. DevOps-rörelsen har gjort mycket för att eliminera den klassiska separationen mellan utveckling och drift inom IT. Nu är det också nödvändigt att avskaffa separationen mellan säkerhet och DevOps . Eftersom säkerhet är en integrerad del av framgångsrika mjukvaruprocesser - och inte något som du "lägger på det" efteråt.

IT-infrastrukturen (både från lokal och i molnet) är till stor del mjukvarubaserad. Som ett resultat används digitala identiteter i en mängd olika former och i mycket större antal. Denna explosiva ökning av åtkomstmöjligheter skapar nya risker och utmaningar som organisationer måste förbereda sig konceptuellt och organisatoriskt för. När allt kommer omkring kan fördelarna med digital transformation bara utnyttjas om IT-säkerhetsteam tar hänsyn till den betydligt större attackytan för digitala identiteter. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till:

  • Användaridentiteter i lokala katalogtjänster, stordatorer, ERP-system och andra datakällor
  • Interna program- och tjänstkonton
  • DevOps-användare och konton för IT-utveckling och distribution
  • Molntjänstkonton för SaaS-, PaaS/IaaS-områden samt IoT SCADA-plattformssystem och tjänster med API- eller internetgränssnitt

Konceptuellt omfattar den digitala omvandlingen också effektiv och säker hantering av identiteter, åtkomst samt informationssäkerhet och risker.

Viktiga fördelar med identitets- och åtkomstsäkerhet

Det finns nu mycket bättre funktioner för synkronisering, kontohantering och enkel inloggning (SSO) än de gjorde för en tid sedan. Den här förbättringen gör det enklare att konsolidera och samordna digitala identiteter på olika plattformar. Att samla så många identitetsbaserade interaktioner som möjligt på en central plattform förenklar hanteringen och övervakningen av konton och aktiviteter. Det är också användbart att kontrollera privilegierade användare som kan integreras i lokala och molnbaserade tjänstmiljöer. På så sätt kan traditionella lösenord ersättas med tokenbaserad auktorisering baserat på mer robusta säkerhetsprinciper.

De nya möjligheterna att styra fjärråtkomst i molnmiljöer och interna nätverk säkerställer att ytterligare tjänster, såsom användning av IoT-enheter, fungerar bättre och bättre.

Läs mer om hur en enda och enhetlig lösning kan hjälpa dig på vägen mot digital omvandling. VISULOX tillhandahåller en central gateway för hybrid IT- och OT-infrastrukturer. Behörigheter tilldelas på ett kontrollerat sätt och åtkomst dokumenteras så att du kan svara på frågorna när som helst: Vem gjorde vad, när, hur och var? Oavsett om det är i molnet, lokalt, på kontoret eller på distans.

Vi har ännu fler ämnen som vi gillar att skriva om.

Så här skyddar du data från utflöde

Så här skyddar du data från utflöde

Vill du själv styra överföringen av data och information mellan IT-system? Med VISULOX enligt informationsklassificeringar för att skydda mot dataläckage.

Cookie-samtycke med riktig cookie-banner